La Tempête

Hotel • Restaurant • Blankenberge

A la carte

 

Keuken open van 12 uur tot 14 uur en van 18 uur tot 21 uur.

La cuisine est ouverte de 12 heures jusqu'à 14 heures et de 18 heures jusqu'à 21 heures.

 

Tijdig reserveren a.u.b.

Réservez à temps s.v.p.

 

 

Voorgerechten - Hors d'oeuvres:

 

Zeeuwse oesters Creuzen 6-9 stuks

Huîtres de Zélande Creuses 6-9 pieces

Oesters 'fine champagne'

Huîtres 'fine champagne'

Halve kreeft 'in Schoonzicht' (te nemen per 2 personen)

Demi homard 'en Belle Vue' (2 personnes)                                                                    

Zacht gerookte Schotse zalm

Saumon fumé d'Ecosse 

Slaatje van grijze Noordzeegarnalen

Salade de crevettes de la mer du Nord

Huisgemaakte garnaalkroketten

Croquettes aux crevettes maison

Scampi's op de wijze van de chef of met lookboter

Scampis à la façon du chef ou à l'ail

Stoofpotje van St.- Jacobsnootjes en rivierkreeftjes

Pot au feu de coquilles  St.- Jacques et queues écrevises

Ganzenleverpastei met een glaasje Pineau de Charentes

Pâté de foie gras, verre de Pineau de Charentes

Carpaccio van rund

Carpaccio de boeuf

Soepen - Potages:

 

Soep van de dag

Potage du jour

Kruidig vissoepje met toast en rouille

Soupe de poissons, toast et rouille

 

ONZE SPECIALITEIT - NOTRE SPECIALITE:

 

Zeevruchtenschotel met halve kreeft (te nemen per 2 personen)

Plateau de fruits de mer avec demi homard (2 personnes)

Zeevruchtenschotel 'royal' (te verkrijgen per persoon)

Plateau de fruits de mer 'royal' (disponible par personne)

 

Visgerechten - Plats de poissons:

 

Gebakken zeetong 'Meuniere'

Sole 'Meuniere'

Kabeljauwfilet met groentjes en mosterdsaus

Filet de cabillaud aux légumes, sauce moutarde

Blankenbergse visschotel (3 soorten vis met sausjes)

Assiette de poissons 'Blankenberge' (3 préparations de poissons)

Zeeduivel op de wijze van de chef

Lotte à la façon du chef

Huwelijk van zeebaars- en zalmfilet

Mariage de filet de bar sauvage et de filet de saumon

Tarbot op de wijze van de chef

Turbot à la façon du chef

Tomaat met Noordzeegarnalen

Tomate aux crevettes de la mer du Nord

Kreeft 'in Schoonzicht' - 500 g à 600 g

Homard 'en Belle Vue'

Kreeft in twee bereidingen (te nemen vanaf 2 personen)

Homard en deux façons (2 personnes)

Gegratineerde kreeft in champagnesaus (te nemen vanaf 2 personen)

Homard gratiné 'au champagne' (2 personnes)

Gegrilde kreeft in de look (te nemen vanaf 2 pers.)

Homard grillé à l'ail (2 personnes)

Bouillabaisse met assortiment visjes

Bouillabaisse avec un assortiment de poissons

Bouillabaisse met assortiment visjes en halve kreeft

Bouillabaisse avec un assortiment de poissons et demi homard

Mosselen natuur (in seizoen)

Moules nature (en saison)

Mosselen in de witte wijn of in de lookroomsaus (in seizoen)

Moulles au vin blanc ou à l'ail crèmé (en saison)

 

Vleesgerechten - Plats de viande:

 

Filet Mignon van Belgisch rundsvlees met saus naar keuze of sla

Filet Mignon, sauce à votre choix ou salade

Entrecote met saus naar keuze (prijs per persoon)

Entrecote, sauce à votre choix (prix par personne)

Côte à l'os met bearnaisesaus (prijs per 2 personen)

Côte à l'os , sauce béarnaise (prix pour 2 personnes)

Chateaubriand met groenten en bearnaisesaus (prijs per 2 personen)

Chateaubriand, légumes et sauce béarnaise (prix pour 2 personnes)

Gebakken kalfszwezerik in een fijnproeverssausje

Ris de veau poêlé, sauce gourmande

 

Nagerechten - Desserts:

 

Coupe Vanille
Coupe Bresilienne
Dame Blanche
Coupe Advocat
Assortiment Sorbets

Chocoladeschuim 

Mousse au Chocolat

Crème brulée
Tiramisu

Verse Fruitsalade  - Natuur of met ijs  

Salade de Fruits Frais - Nature ou avec glace

Coupe met Aardbeien - Natuur of met ijs 

Coupe aux Fraises - Nature ou avec glace

Sabayon (te nemen vanaf 2 personen - à partir de 2 personnes)

Bord met Huisgemaakte Nagerechten (te nemen vanaf 2 personen)

Assiette de Desserts Maison (à partir de 2 personnes)

Irish - Italien - French coffee